Onze missie

De Nederlander kan voor een goede gezondheid wel wat extra groentes gebruiken. To Maat is een producent van groenteburgers met groente van Hollandse bodem. 

EET GEZOND EN LEEF GEZOND

Voeding is een van de basisbehoeften. Dat zie je in de piramide van Maslow. De wereld is opgebouwd vanuit deze basis behoefte. Zoals de wereld er uitziet is zoals wij hem hebben opgebouwd vanuit de vraag naar voeding. Direct daaraan is de gezondheid verbonden van de mensen die in die wereld leven.

Wij zijn de pioniers van nieuwe landbouw en nieuwe voeding

Wij geloven dat:

  • Agricultuur hand in hand gaat met natuurbeheer en de vitaliteit van mensen en dieren die daarbinnen leven.
  • Voeding van Hollandse bodem precies de voedingsstoffen bevat die de mens nodig heeft bij het leven in het Nederlandse klimaat.
  • De versterkende kracht van de onderlinge voedingsstoffen in het pure product met zo min mogelijk technologische hulpstoffen.
  • Kwaliteit belangrijker is dan de kwantiteit.
  • De ketens kort zijn en de eer geven aan degene die de eer toekomt.

JE BENT WAT JE EET: LEKKERRRR!

Het proces is ambachtelijk. Maar wel een moderne ambacht. Want het maken van groenteburgers, bestond 100 jaar geleden nog niet. Niet alleen bij de keuze van grondstoffen, maar ook bij de bereiding kiezen we steeds voor kwaliteit. Elke burger die ontwikkeld wordt moet een volwaardige voedingswaarde hebben. Niet te zout, geen toegevoegd suiker. Maar wel voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen. De van nature aanwezige vitaminen en mineralen mogen tijdens de bereiding niet verloren gaan.

To Maat is deelnemer van Fairtrade Teylingen.

  • Een eerlijke prijs (leefbaar loon) betalen voor producten die de producenten (in ontwikkelingslanden) de ruimte geeft om zich op eigen kracht te ontwikkelen.
  • Handel met respect voor mens en milieu, een langdurige handelsrelatie, ondersteuning bij  productontwikkeling en transparantie van de handelsketen.
  • Een vorm van handel waarbij gezocht wordt naar gelijkwaardigheid en partnerschap door de hele handelsketen.

Lees meer over de deelname op : http://www.teylingenfairtrade.nl/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=97&v=M6_KQ7DwdfY&feature=emb_logo

%d bloggers liken dit: