Najaar 2020

Het beste product van 2020

Van de 75 inzendingen is To Maat met 12 andere producenten door naar de finale van: Het beste product van 2020. Je kunt To Maat helpen, want het publiek mag in deze ronde mee stemmen. We gaan heel goed in de peiling, maar kunnen altijd extra stemmen gebruiken.

Veganistische wijn & groenteburgers

Samen met: Meer wijn voor Vrouwen, hebben we drie recepten verzameld voor de herfst. Daar hoort een leuke vegan wijnaanbieding bij. Wijn wordt vaak geklaard met dierlijke eiwitten. In deze vegan wijnen is bij de productie geen dierlijk eiwit gebruikt. Heb je zin gekregen om de heerlijke vegan wijnen te proeven bij de recepten? We hebben speciaal voor jou een 3-pack samengesteld met alle wijnen uit deze flyer.

Proef 3-pack nu slechts € 19,50

Bestel simpel en snel via www.meerwijnvoorvrouwen.nl. Wij verzenden in heel Nederland. Bestellingen afhalen is mogelijk op vrijdag en zaterdag of op afspraak.

De recepten worden binnenkort verspreid via de speciaalzaken. Kun je niet wachten, download ze dan alvast!

4 oktober: eet geen dierendag

4 oktober: eet geen dierendag, 4 oktober is dé feestdag voor dieren. Maar hoe zit het met de dieren op je bord? Wakkerdier roept heel Nederland op om op 4 oktober een dagje iets anders te eten. Jij kunt mee doen door naar het evenement op facebook te gaan en aan te geven dat je ´gaat´.

Vier het thuis met een eigen gemaakte vegetarische maaltijd,  of bij een van de aangesloten restaurants. Wanneer je op Facebook aangeeft dat je mee doet, kun je alle initiatieven volgen van de winkels en restaurants die zich aansluiten. Zo kun je volgen of er bij jou in de buurt leuke acties zijn met de groenteburgers van To Maat. We beloven dat er een paar hele leuke acties aan zitten te komen!

Op deze manier willen we jou inspireren om een dag geen vlees te eten. Want dat is niet alleen goed nieuws voor de dieren, maar ook voor het milieu en jou gezondheid.

Bietenballen voor V.V. Foreholte

We hebben gemeend om het geld dat we gewonnen hebben bij de Duurzaamheidsprijs van de Bollenstreek, duurzaam in te zetten. Zondag 4 oktober sponsort To Maat bietenballen aan de kantine van V.V. Foreholte. Tussen 12:00 en 14:00 uur zullen we de tafels in de kantine vol zetten. Hiermee willen we gezonde en duurzame voedingsgewoontes bij de sporters onder de aandacht brengen.

Groenteburgers voor de Maregroep

Met het zelfde bedrag dat we hebben gewonnen bij de Duurzaamheidsprijs, sponsoren we op vrijdag 2 oktober groenteburgers aan de kantine van de Maregroep. Op deze manier wordt er bewustwording gevraagd voor een gezonde en duurzame kantine. Tussen 11:00 en 12:00 vindt er een officieel moment plaats met het bestuur van de Maregroep.

Champignons uit de Bollenstreek

Voor de nieuwe herfstburger werken we samen met Alro Champ op de Voorhouterweg. De keten is op deze manier letterlijk en figuurlijk heel kort. Bijzonder is dat Alro Champ een eigen champignon kwekerij heeft. Wij stimuleren op deze manier graag de teelt van deze Bollenstreek Champignons. Binnen kort mogen we daar een kijkje in de keuken komen nemen. We zullen dit zeker met uw delen via social media.

Spinazieburger met verbeterde voedingswaarde

De voedingswaarde van de spinazieburger hebben we kunnen verbeteren. De spinazieburger heeft nu nog meer eiwitten en ijzer en verminderd verzadigde vet. 

Ga naar recepten met de spinazieburger

De vegan herfstburger

Deze herfst is de vegan seizoensburger op basis van champignons en Mexicaanse kruiden. De champignons komen bij Alrochamp, op de Voorhouterweg in Rijnsburg vandaan. 

Ga naar recepten met de nieuwe herfstburger »

Finalist duurzaamheidsprijs

U heeft het al kunnen lezen in de lokale media. To Maat zit in de finale van de duurzaamheidsprijs van de Bollenstreek en daar zijn we heel trots op. Het bedrag dat we hebben gewonnen gaan we gebruiken om bietenburgers te sponsoren bij de kantine van V.V. Foreholte en de Maregroep. Om deze manier hopen we gezond en duurzaam eten bij deze groepen te kunnen stimuleren. 8 oktober staan we op het podium bij het Fioretti College samen met Pierre Chocolatier uit Hillegom en deBloemist.nl uit Rijnsburg. Als opdracht hebben we meegekregen om de jury te verrassen. Hoe meer burgers To Maat verkoopt, hoe duurzamer we zijn. Daar zijn we dus hard mee aan de slag!

Wil je bij de finale zijn op 8 oktober, meld je dan aan via de link

Gepubliceerd door To Maat

eigenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: