Geitenwollensokkenburgers uit de Bollenstreek: onweerstaanbaar!

Duurzaamheidsprijs van de Bollenstreek

Afgelopen donderdag waren de eerste voorrondes van de duurzaamheidsprijs van de Bollenstreek. Hiervoor hebben we in twee minuten onze ideeën gepresenteerd. Je moet een beetje door de zenuwen heen kijken. Dat heeft de jury gelukkig ook gedaan, want: we zijn door naar de volgende ronde! Samen met zes andere ondernemingen, worden de bedrijven de komende maand bezocht en verder beoordeeld. 22 juli wordt bij omroep BO bekend gemaakt wie er vanuit de bedrijfsbezoeken doorgaan naar de finale. Het blijft dus nog even spannend.

Haagse eitjes

In juni zijn we de samenwerking aangegaan met de ‘Haagse eitjes’. De eieren komen uit een Rondeel, een unieke ronde stal voor leghennen. De eieren zijn planet proof en hebben de hoogst mogelijke beoordeling voor dieren welzijn (3 sterren Beter Leven). Lokaal & diervriendelijk!

BBQ recepten

Speciaal voor het barbecue seizoen hebben we een paar leuke recepten verzameld. Originele ideeën voor een vegetarische barbecue met de groenteburgers van To Maat. De receptenboekjes zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via de speciaalzaak waar u gewend bent de burgers te kopen. Alvast downloaden kan ook met de link hieronder.

Vegan Zomerburger

De voorraad lenteburgers is zo goed als op. Dat betekent dat de eerste zomerburgers zijn uitgeleverd. De zomerburger is ook weer veganistisch. Hier zijn dus geen dierlijke producten zoals ei en kaas in verwerkt. De zomerburger is op basis van Soja. Soja bevat veel eiwitten, ijzer en vitaminen B1. Dit zijn voedingstoffen die in een veganistisch dieet belangrijk zijn. Als een veganist hier niet op let, kunnen er te korten in het lichaam ontstaan. Met de zomerburger hoeft de consument geen extra eiwitten toe te voegen aan de maaltijd.

De Groene Uitdaging

De Groene Uitdaging is hét duurzame platform voor, door en met inwoners van de Duin- en Bollenstreek. Vol met positieve verhalen en inspiratie over wat je zelf kunt doen op het gebied van duurzaamheid, groen en het klimaat. Week 25 hebben ze vanuit dit platform een film gemaakt van het hele proces bij To Maat. Het resultaat is te zien op Youtube.

Nieuwe display doosjes voor de groenteburger


Samen met een ontwerper hebben we nieuwe doosjes laten maken voor de groenteburgers. De doosjes zijn vooral bedoeld om de presentatie in de winkels te verbeteren. Een mooie herkenbaarheid in de diverse speciaalzaken. We hopen dat de doosjes eind deze maand binnen te hebben.

De eerste bietjes weer uit Noordwijk


We verwachten dat we begin juli weer de eerste bieten kunnen rooien van aan de Leidsevaart in Noordwijk. Dit jaar worden daar niet alleen de bieten geteeld, maar ook de uien en de pompoenen. En voor de winterburger de knolselderij. Al die liefde en gezonde zeelucht zijn straks zeker weer te proeven in de groenteburgers.

Gepubliceerd door To Maat

eigenaar

One thought on “Geitenwollensokkenburgers uit de Bollenstreek: onweerstaanbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: